NL ENG FR

Te koop

De Gouden Toekomst

ZIGGY BLUE Z

Hengst - 2017

HippomundoHorseTelex
ZIROCCO BLUE Mr. Blue Couperus Naturel
Warina
Acaria Oldenburg
Picarla
Licorne des Forets Voltaire Furioso II
Gogo MOeve
Gekas des Forets Le Tot de Semilly
Rapsodie II
A MOUSE CALLED MICKEY Hamlet Nimmerdor Farn
Ramonaa
Dirbalia Notaris
Webalia
Iris Daimler Nimmerdor
Toretta
Twiggy Joost
Olanda

ZIGGY BLUE 

www.hippomundo.com/pedigree/performance/820468
www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1929138

 

Zijn vader, ZIROCCO BLUE, (1.60m) heeft onder Jur Vrieling nu al een indrukwekkende lijst met prestaties neergezet: de Wereldbekerwedstrijd in Oslo, de Grote Prijzen van Melsomvik en Geesteren, de Masters in Mechelen en de Grote Prijs van de KWPN Hengstenkeuring. In 2013 won hij de Grote Prijs en Landenwed-strijd van Kopenhagen en de landenwedstrijd van Gijon, in 2012 de VHO trofee. In 2015 werd hij tweede op het Europees kampioenschap. Vanwege zijn goede prestaties was Zirocco Blue opgenomen in het Olympisch kader .

Zijn grootvader, MR. BLUE, was één van de best presterende springpaarden op het aller-hoogste niveau (Grand Prix en Wereldbeker), maar ook in de fokkerij bewijst Mr. Blue dat hij tot de wereldtop behoort. Grootvader is de preferente VOLTAIRE die zelf internationaal sprong en aan de basis staat van vele sport-paarden. Daarna vinden we de vijf beste Franse verervers waar de Franse fokkerij groot mee is geworden, zij zorgden voor toppers als DIAMANT DE SEMILLY, QUIDAM DE REVEL, ALMÉ, enz.
Zirocco Blue is één van de zeer weinig goedgekeurde zonen en de enige KWPN goedgekeurde zoon van Mr. Blue. 

Zijn moeder LICORNE DES FORETS springt op internationaal 1.50m niveau, grootmoeder GEKAS DES FO-RETS, een afstammelinge van LE TOT DE SEMILLY, springt op 1.40 m niveau en was de meest winnende 6jr. van Frankrijk.

 

 

De moeder van Ziggy BLUE Z, A MOUSE CALLED MICKEY, stamt af van HAMLET (v. Nimmerdor) die de vader van Olympisch kampioen HICKSTEAD is, die goud en zilver won en ook KWPN paard van het jaar 2008 wer-den. Hij stond tevens eerste op de wereldranglijst met Eric Lamaze. Hamlet heeft zich als 9 jarige hengst en-kele malen geplaatst in de wereldbekerwedstrijden en werd ook o.a. 3e in de Derby van Hickstead.
Langs haar moeder Iris,  vinden we een tweede maal NIMMERDOR die, na een internationale carrière onder Henk Nooren en Albert Voorn, een zeer grote invloed had op de Internationale fokkerij. Dankzij zijn prestaties en die van zijn nakomelingen is hem het predikaat “Preferent” verleend en is hij in 1999 tot “hengst van de Eeuw” bekroond vanwege zijn bijdrage aan de springpaardenfokkerij. Twiggy is tenslotte een afstammelinge uit de gekende JOOST-lijn. Iris gaf reeds twee zonen, Double Trigger en Darrol Black, die aan een springcarrière werken op ISJ niveau..

ALEGRIA Z (2012) , dochter van A MOUSE CALLED MICKEY, scoorde in 2016 op het World Championships for Young Horses. Haar dochter EXCENTRIQUE Z (- 2014 v. Echo van ’t Spieveld) werd verkocht naar een spring/opfokstal in Holstein.